Joensuussa perustettiin kolme uutta 4H-yritystä.

Taru Riikosen valmentamassa Joensuun ryhmässä otettiin puoltoistaviikkoa sitten iso harppaus kohti yrittäjyyttä, kun kolme nuorta naista perusti omat 4H-yritykset. Päivän valon näkivät mm.  Henna-Riikan kotiapu, Eeva Tötterströmin Koristus ja Pulmu Väänäsen Hauskat haasteet. Näiden kolmen nuoren naisen kohdalla unelmista tuli totta ja jos toiminta osoittautuu kannattavaksi, niin tulevaisuudessa kuulemma heistä varmasti lisää. Henna-Riikka, Eeva ja Pulmu osallistuivat Kukkolan kevätkiekaukseen ja kesällä heidät voi tavata Joensuun kävelykadulla Kesäyrittäjyystori-tapahtumassa. Tässä vielä uusien yritysten esittelyt.

Henna-Riikan kotiapu
Henna-Riikka on joensuulainen 25-vuotias sosionomiopiskelija.

Yrityksen toimialana on kotipalvelut: siivoukset, pihatyöt, lastenhoito, lemmikkien hoito, asiointi- ja ulkoiluapu, sekä atk-neuvonta.

Koristus

Joensuulainen 19-vuotias Eeva Tötterström harrastaa piirtämistä ja maalaamista.

Yrityksen toimialana on Kuvataideala ja taidetuotteiden myynti.

Hauskat haasteet

Joensuulainen 26-vuotias Pulmu Väänänen harrastaa käsitöitä ja hänen yrityksensä toimialana on käsitöiden myynti ja opetus, kurssitoiminta, kotiapupalvelut. Kesällä on tulossa virkkaus -ja neulontakurssi.

Kuvat on otettu 13.5.2017 Kukkolan kevätkiekaus -tapahtumassa.

1. Henna-Riikka esitteli kotiapu -yritystään

2. Helisa Reittola Aeterno Aesthetics -yritys esittelyssä, ja omien tuotteiden myyntiä, mm. postikortteja ja korvakoruja.

3. Pulmu Väänänen, kurssitoiminnan markkinointia ja käsitöiden myyntiä, mm. lapasia ja virkattuja mattoja

4. (vas.) Helisa, Eeva, Henna-Riikka ja Pulmu.

5. Eeva Tötterström, itse tekemien taulujen myyntiä ja esittelyä.

Henna-Riikka esitteli kotiapu -yritystään