YY-hankkeen nuoria palkittiin Juuassa

Juuan 4H-yhdistys palkitsi nuoria 4H-yrittäjiä vuosikokouksessaan. Yritetään yhdessä -hankkeessa mukana olevat Santeri Heikkinen ja Roosa Miettinen palkittiin ja molemmat saivat kunniakirjan ja lahjakortin.

Juukalaiset Roosa Miettinen ja Santeri Heikkinen lähtivät mukaan Yritetään yhdessä- hankkeeseen heti keväällä 2016. Molemmat perustivat nopeassa tahdissa 4H-yrityksen.

Santeri piti Santerin vohvelikahvilaa Puu-Juuassa kesä- ja heinäkuussa 2016. Lisäksi hän teki syksyn aikana joitakin keikkoja yrityksensä lukuun. Talveksi yritys jäi lepäämään, sillä lukio-opiskelu vaati paneutumista lukemiseen. Tulevana kesänä Santeri taas työllistää itsensä omassa yrityksessään. Kesäkahvila aukeaa kesäkuun puolivälissä ja apuna ovat myös sisarukset, omien yritystensä kautta.

Roosan mielenkiinto on kohdistunut eläimiin jo pienestä pitäen. Roosan eläintenhoitopalvelut oli siis helppo valinta omaksi yritykseksi. Roosa on hoitanut kissoja, koiria, kaneja, hevosia… Hänellä on itselläänkin omia lemmikkejä. Pääasiallinen toimialue on Juuka. Roosa saapuu kotiin hoitamaan lemmikkiä vaikkapa omistajan ollessa lomalla. Hän ulkoiluttaa, hoitaa tai vaikkapa pesee lemmikkejä. Yritys on ollut toiminnassa keväästä 2016 ja Roosa jatkaa 4H-yrittämistään edelleen.

Molemmat 4H-yritykset löytyvät myös mm. Facebookista ja Instagramista.